My contact person
igus® GmbH

Spicher Str. 1a

51147 Köln

+49 2203 9649 0
INT(ES)

Prensa

¿Tiene alguna pregunta? ¿Necesita materiales?
Aquí podrá descargar imágenes aptas para impresión y comunicados de prensa actuales.
No dude en comunicarse telefónicamente, por correo electrónico o fax.
 
Contacto para la prensa¿Desea ser añadido a nuestra lista de distribución para medios de comunicación?

Comunicados de prensa por área

Geschikt voor de woestijn! igubal staande lagerblokken zonder smeermiddel lijnen zonnepanelen uit19/11/20

Uitgebreide igus solar staand lagerblok serie voor vierkante profielen maakt indruk bij laboratoriumtesten met een levensduur van meer dan 72 jaar

Om zonnepanelen in staat te stellen efficiënt energie op te wekken, vertrouwen exploitanten van zonneparken op beweegbare modules die zichzelf automatisch uitlijnen naar de stand van de zon en zo een hoge energie-opbrengst waarborgen. igus heeft het igubal ESQM staand lagerblok speciaal voor de bevestiging van de modules op vierkante profielen ontwikkeld en heeft het nu uitgebreid met twee extra dimensies. Exploitanten van installaties wereldwijd ontvangen een smeermiddelvrije oplossing, die bestand is tegen stof en vuil, waarvan de levensduur is getest in het laboratorium en welke voor 25 jaar wordt gegarandeerd.

Eén economie die momenteel sterk groeit is de PV-sector. Alleen al in de eerste helft van 2020 werden er 20% meer installaties in bedrijf genomen in Duitsland dan in 2019. Dit wordt bevestigd door de cijfers van de federale vereniging voor de Duitse zonne-industrie. Zonne-energie wordt niet alleen in Duitsland gebruikt, maar wereldwijd. In Spanje zijn PV-systemen verantwoordelijk voor 19% van de opgewekte elektriciteit. Fabrikanten van dergelijke PV-velden hebben te maken met toenemende concurrentie en kostendruk. De productiekosten van de elektriciteit moeten heel laag zijn en het optimale gebruik van de modules zeer hoog. Daarom zetten steeds meer exploitanten tweezijdige modules in, welke het invallende licht niet alleen aan de voorzijde, maar ook via de achterzijde van de module opvangen. Om het lager van zonnepanelen op vierkante buizen veilig te maken, ontwikkelde igus de ESQM serie van igubal staande lagerblokken, een betrouwbare en geteste oplossing gemaakt van hoogwaardig polymeer. "Vanwege de grote vraag naar onze lagers in de zonne-industrie, hebben we nu onze serie uitgebreid met de maten 100x100 mm en 140x140 mm. In de maten 110x110 mm en 120x120 mm, wordt het lager al meer dan 500.000 toegepast op vierkante buizen wereldwijd. Met de nieuwe maten kunnen we nu andere leveranciers een oplossing bieden met een lange levensduur", legt Richard Won uit, Industry Manager Renewable Energy bij igus GmbH.

Test bevestigt: lagers houden het 72 jaar uit
Het igubal lager bestaat uit een polymeer behuizing gemaakt van igumid G en een sferische kogel van iglidur J4. De tribo-polymeren zorgen ervoor dat het lager UV-bestendig en corrosievrij is. Daarnaast is het staande lagerblok volledig smeermiddelvrij, waardoor het ongevoelig is voor stof en vuil en onderhoudsvrij is. Tegelijkertijd compenseert het gemakkelijk voor eventuele verkeerde uitlijningen, bijvoorbeeld veroorzaakt door een oneffen oppervlak. In het eigen testlaboratorium met een oppervlakte van 3800 vierkante meter, werden de slijtvastheid en de belastingscapaciteit onderzocht onder echte belastingen van de dagelijkse bewegingssequentie, gesimuleerd in een time-lapse. Het aantal bewegingen gerealiseerd onder een belasting van 1,5 ton correspondeert met een levensduur van 72 jaar. Daarom garandeert igus een gebruikstijd van 25 jaar, hetgeen correspondeert met de standaard levensduur van een zonnemodule.

Meer informatie over de zonne-energie constructie kunt u vinden op:
https://www.igus.nl/info/n20-09-03-igubal-solar-pillow-block-bearing

U kunt de video van de test bekijken op YouTube:
https://youtu.be/LqijDrJLLDM


Los términos "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" y "yes" son marcas comerciales legalmente protegidas de igus® GmbH en la República Federal de Alemania y otros países. Esta es una lista no exhaustiva de las marcas comerciales de igus GmbH o de empresas afiliadas de igus en Alemania, la Unión Europea, EE.UU. y/u otros países o jurisdicciones.

igus® GmbH puntualiza que no vende ningún producto de las empresas Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber y cualquier otro fabricante mencionado en esta página web. Los productos que ofrece igus® S.L.U. son los de igus® GmbH.