Mon interlocuteur
igus® GmbH

Spicher Str. 1a

51147 Köln

+49 2203 9649 0
DE(FR)

Presse

Vous avez des questions ? Vous avez besoin de documentation ?
Informations presse actuelles et photos à imprimer sont ici à votre disposition, il suffit de les télécharger.
Il va de soi que vous pouvez aussi nous appeler, nous envoyer un e-mail ou un fax !
 
Contact presseVoulez-vous être ajouté à notre liste de distribution des médias ?

Articles de presse par domaine

Látványos megoldások nyomában a műanyag siklócsapágyas alkalmazások terén14-11-18

A manus-díj a kilencedik fordulójához közelít – Jelentkezzen most!

Mi a közös egy exocsontvázban, egy elektromos működtetésű robotkarban és egy űrszeméttel kapcsolatos kutatási projektben? Mindhárom alkalmazásban műanyag siklócsapágyakat használnak, és ezek az alkalmazások nyerték el a legutóbbi manus-díjat, amelyet az igus, a motion plastics megoldások szakértője kétévente ítél oda. Az igus most megadta a kezdőjelet a következő díjkiírásra való jelentkezésre. A győztesek akár 5000 eurós pénzjutalomban is részesülhetnek.

A legutóbbi díjazás során, két évvel ezelőtt a zsűrinek nagy kihívást jelentett, hogy a 35 országból beérkező összesen 541 pályázat közül kiválassza a három nyertest. A három győztesen kívül – egy összeszerelést felgyorsító exocsontváz, egy max. 500 méter mélységig a víz alatt használható robotkar és egy kidobómechanizmus, amely egy kutatási eszközt juttat ki a világűrbe – számos egyéb, izgalmas alkalmazást küldtek be a pályázók, amelyek mindegyikét műanyag siklócsapágyak segítségével valósították meg, a 3D nyomtatástól és sportfelszerelésektől kezdve egészen a művészi szobrokig. „Az alkalmazások sokasága már önmagában demonstrálja a műanyag siklócsapágyak sokoldalú felhasználási lehetőségeit” – büszkélkedik Tobias Vogel, az igus GmbH elnökhelyettese, illetve az iglidur siklócsapágyakkal és a drylin lineáris technológiával foglalkozó részlegének vezetője, aki a zsűri új tagjaként Gerhard Baus helyét veszi át. Baus a manus-díj legutóbbi nyolc kiírásában mint társalapító vett részt egészen a verseny indulása, 2003 óta. Most pedig a 2019. évi manus-díj jelentkezési fázisa kezdődik el.

A manus-díj pénzjutalommal jár, amely akár 5000 euró is lehet. Az indulóknak 2019. február 22-ig kell elküldeniük a jelentkezésüket, és eddig kell bemutatniuk a zsűrinek az alkalmazásukat annak rövid leírásával, illetve fotókkal, videókkal. Nem számít, hogy ipari sorozatgyártásra alkalmas megoldással vagy csupán egyetlen termékkel indul valaki – a feltétel csupán az, hogy a bemutatott alkalmazásból legalább egy megépített prototípusnak rendelkezésre kell állnia. A győzteseket a 2019. évi Hannoveri Vásáron egy tudományos-kutatási szakértőkből, valamint médiaszakemberekből álló zsűri választja ki a jelentkezők közül.

További tudnivalók: www.igus.hu/manus . Itt a részvételi feltételeken túl megtekinthetők a korábbi nyertesek, valamint az elmúlt években a versenyre beküldött több mint ezer alkalmazás, amelyek a műanyag csapágyak számos izgalmas és újító alkalmazási lehetőségét mutatják be.


Les termes "igus", "Apiro", "chainflex", "CFRIP", "conprotect", "CTD", "drylin", "dry-tech", "dryspin", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-skin", "e-spool", "flizz", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "kineKIT", "manus", "motion plastics", "pikchain", "plastics for longer life", "readychain", "readycable", "ReBeL", "speedigus", "triflex", "robolink", "xirodur" et "xiros" sont des marques protégées de la société igus en République fédérale d'Allemagne et le cas échéant à niveau international.

La société igus signale qu'elle ne vend pas de produits des sociétés Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsubishi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber ni de tous les autres fabricants de câbles confectionnés pour moteurs indiqués sur ce site Web. Les produits proposés par igus® France sont des produits de la société igus, réservés aux professionnels.